ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ

 

Η αρχή του ομίλου ξεκίνησε, δειλά δειλά το 2008 όταν με πρωτοβουλία της τότε δημοτικής αρχής του πρώην Δήμου Γαλλικού προσπάθησε να δημιουργήσει διάφορα τμήματα αθλοπαιδιών στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Γαλλικού, στον Καμπάνη, που ήταν ένα στολίδι για την περιοχή, δημιουργήθηκαν Τμήματα Καλαθοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Πετοσφαίρισης.

Δυστυχώς η εφαρμογή του Καλλικράτη και η δημιουργία του ενιαίου Δήμου Κιλκίς σταμάτησε αυτό το εγχείρημα αλλά δεν το διέλυσε.

Το 2009 με πρωτοβουλία του καθηγητή φυσικής αγωγής με ειδίκευση στην καλαθοσφαίριση, Λαδά Κωνσταντίνο και με την βοήθεια και πολλών φίλων και γονέων της περιοχής ο όμιλος ιδρύθηκε και ενεργοποιήθηκε στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αριθμό μητρώου 2942 διατηρώντας συγχρόνως και τμήματα ακαδημιών.

Αποτελεί ενεργό μέλος της Ε.ΚΑ.Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και από το 2010 έως και σήμερα λαμβάνει μέρος ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. ( Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας ), και κατά περιόδους λαμβάνει μέρος, είτε σε παιδικά πρωταθλήματα, είτε σε πρωταθλήματα κορασίδων με μεγαλύτερη επιτυχία του ομίλου, την πρώτη Θέση στο νομό Κιλκίς, και την Πέμπτη Θέση στην Κεντρική Μακεδονία (ΕΚΑΣΚΕΜ) στο παιδικό πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Το όραμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι μια ενιαία ομάδα basketball που θα έχει σκοπό να ενώσει όλα τα χωριά του πρώην δήμου Γαλλικού και θα λειτουργήσει ως κυψέλη του αθλήματος της περιοχής, να φέρει τα παιδιά στο γήπεδο και να τους διδάξει τις αρχές του αθλητισμού που κυρίως είναι η χαρά μέσω του παιχνιδιού, η διασκέδαση και η υγεία.

 

© 2023 Τοπικός Οδηγός Kampanis.gr | Καμπάνης Κιλκίς | E-mail: info@kampanis.gr