Εκδήλωση Τιμής Μνήμης του
Συνταγματάρχη Αντωνίου Καμπάνη 2021

 

86312DAS.jpgΟ συνταγματάρχης Καμπάνης έδωσε τη ζωή του σε έναν τόπο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον δικό του, την Άνδρο.

Επιδίωξε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και με τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα, συνέβαλε με ουσιαστικό τρόπο σε μία από τις καθοριστικότερες μάχες στη νεότερη ελληνική ιστορία.

Είναι λοιπόν μεγάλη τιμή για το χωριό μας να φέρει το όνομά του. Εκτός από τιμή όμως είναι και μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη και υποχρέωση να φανούμε αντάξιοι της προσφοράς και της θυσίας του.

Το πράττουμε αυτό κάθε χρόνο όταν βρισκόμαστε σε εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, του μορφωτικού πολιτιστικού σωματείου του χωριού μας και αποτίουμε τον φόρο τιμής που του πρέπει, προκειμένου να κρατήσουμε τη μνήμη του ζωντανή για τις μελλοντικές γενιές.

Το πράττουμε όμως και καθημερινά με τη στάση και τη συμπεριφορά που επιδεικνύουμε.
Το πετυχαίνουμε προσπαθώντας να διατηρήσουμε τις αξίες και τις παραδόσεις μας, ατομικά αλλά και όλοι μαζί, μέσα από τις δράσεις των συλλόγων μας.
Το πετυχαίνουμε καταδεικνύοντας τα προβλήματα του τόπου αλλά και επιδιώκοντας να γίνουμε μέρος της λύσης τους.

Το πετυχαίνουμε δείχνοντας έμπρακτα στα παιδιά και τους νέους μας την αξία της συμμετοχής στα κοινά, την ομορφιά και το μεγαλείο που κρύβουν μέσα τους, ακόμη και μικρές πράξεις προσφοράς στο χωριό και στην κοινότητα. Είμαστε περήφανοι που το χωριό μας φέρει το όνομα "Καμπάνης", θέλω όμως να πιστεύω ότι και αυτός θα ήταν περήφανος για εμάς, μικρούς και μεγάλους και για τις προσπάθειες όλων μας για προκοπή και ευημερία στον τόπο μας.
 
© 2023 Τοπικός Οδηγός Kampanis.gr | Καμπάνης Κιλκίς | E-mail: info@kampanis.gr