Συγχαρητήρια Χριστόφορε!

 

 

9865463.jpg

 

Χριστόφορος Μουρατίδης
΄΄ Έπραξα το Αυτονόητο ΄΄

Ο Χριστόφορος Μουρατίδης ο Κιλκισιώτης Χειροπρακτικός Φυσιοθεραπευτής, με Καταγωγή από τον Καμπάνη Γιος του Ηλία Μουρατίδη μεγαλωμένος στην πόλη του Κιλκίς και για αρκετά χρόνια κάτοικος Σουηδίας, είναι άνθρωπος του Αθλητισμού, Φίλαθλος με μεγάλη Αγάπη στον Κιλκισιακό και τον ΑΡΗ .

Το περασμένο Σάββατο παρακολούθησε τον Αγώνα Μπάσκετ του Άρη με τον Ηρακλή και Έσωσε την Ζωή ενός Φιλάθλου που κατέρρευσε στις κερκίδες .

 

Ο ίδιος μας Περιγράφει το Γεγονός :

Χριστόφορος Μουρατίδης :  Το Σάββατο το απόγευμα στο Παλέ ( Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ) κατά την ώρα του αγώνα μπάσκετ .. ΑΡΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ …, ένας Φίλαθλος του ΑΡΗ, ψηλά στις κερκίδες έπαθε Λιποθυμικό Σοκ με συνέπεια η Γλώσσα του να του Φράξει τον Αναπνευστικό Αεραγωγό!


Εγώ καθόμουν κάτω χαμηλά, στην πρώτη σειρά μαζί με τον Απόστολο Μάντζιο ( Προπονητή του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΡΗ ). Ακούγοντας τον κόσμο να φωνάζει ζητώντας βοήθεια, δεν ξέρω πως … αλλά σε δευτερόλεπτα βρέθηκα στο σημείο του συμβάντος.

Επάνω από τον λιπόθυμο άντρα βρισκόταν ένας φίλαθλος που του πρόσφερε Μαλάξεις στην Καρδιά «ΚΑΡΠΑ» ( Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ). Παρατήρησα όμως ότι το Πρόσωπο και Χείλη του ανθρώπου ήταν Μελανιασμένα και το Στόμα του Ταυτόχρονα Κλειστό!


Κατάλαβα ότι δεν έπαιρνε Αναπνοή και αμέσως έκανα κίνηση για την Απόφραξη της Αεραγωγού Οδού. Έκταση της Κεφαλής με Ανύψωση του Σιαγόνα Βοηθάει αλλά στην προκειμένη περίπτωση χρειάστηκε να του Ανοίξω το Στόμα με μια διαφορετική τεχνική ( Χειροπρακτικός στο Επάγγελμα ) και να Πιέσω την Γλώσσα του στο Πλάι! Έτσι πήρε μία Βαθιά Ανάσα και κατόπιν η Αναπνοή του Επανήλθε στο Φυσιολογικό! Τον Γύρισα στο Πλάι και τότε κατέφθασε και ο γιατρός του ΑΡΗ με τους βοηθούς του. Ελέγχαμε την Αναπνοή και τους Καρδιακούς Παλμούς έως ότου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο και τον πήγε στο Πλησιέστερο Νοσοκομείο.

 

Θεωρώ ότι απλά Έκανα το Αυτονόητο, όπως ο καθένας από εμάς θα έκανε. Παραθέτω όμως ότι ( εκτός από τις γνώσεις ) σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να Είσαι και να Παραμείνεις Ψύχραιμος γιατί κρίνεται μία ζωή !


Μόλις εχθές, ο άνθρωπος ( Σάκης ) που βοήθησα επικοινώνησε μαζί μου και με ευχαρίστησε για αυτό που έκανα για αυτόν.

 

 

© 2023 Τοπικός Οδηγός Kampanis.gr | Καμπάνης Κιλκίς | E-mail: info@kampanis.gr